Fotografija je simbolična. Foto: Reuters
Fotografija je simbolična. Foto: Reuters

Po navedbah FSB-ja je trojica nameravala sprožiti eksplozivno napravo na javnem kraju v pokrajini Stavropol.

Ruska televizija je predvajala posnetke, na katerih je videti več moških, ki so jih agenti FSB-ja zadrževali med avtomobili.

Po poročanju državne tiskovne agencije Ria Novosti so na domu osumljencev našli sestavne dele za izdelavo eksplozivne naprave in kemikalije.

Rusija je novico sporočila teden dni po napadu na koncertno dvorano na obrobju Moskve, v katerem je bilo ubitih najmanj 144 ljudi, več kot 380 pa jih je bilo ranjenih. Odgovornost za napad je prevzela Islamska država.

Ruske oblasti so v povezavi z napadom pridržale 12 ljudi, osem pa jih obtožile kaznivih dejanj, povezanih s terorizmom. Med njimi so tudi štirje iz Tadžikistana, ki so obtoženi, da so izvedli napad na koncertno dvorano in jim FSB očita stike v Ukrajini, tja pa naj bi tudi nameravali pobegniti. Ukrajina vsakršno vpletenost v napad zanika.

Sodišče v Moskvi je za četverico odredilo pripor do 22. maja, a bo ta verjetno podaljšan do začetka sojenja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V Tadžikistanu aretirali devet ljudi

Medtem so v Tadžikistanu, v okolici glavnega mesta Dušanbe, aretirali devet ljudi, ki naj bi bili povezani s štirimi domnevnimi napadalci, je poročala ruska tiskovna agencija Ria Novosti. Navedla je še, da so pri aretaciji sodelovale tudi ruske sile.