Golf, s katerim je 29-letnik zbil policista. Foto: Hrvaška policija
Golf, s katerim je 29-letnik zbil policista. Foto: Hrvaška policija

"Sporočamo, da smo okoli 16.40 našli in s pomočjo prisilnih sredstev prijeli 29-letnika, ki smo ga iskali od včeraj. Prijeti so bili še trije ljudje, ki so bili skupaj z 29-letnikom," je sporočila policija po obsežni iskalni akciji, v kateri so sodelovali tudi pripadniki posebnih enot.

Kot poroča Slobodna Dalmacija, so četverico prijeli prav pripadniki posebnih enot, nato pa so vse prepeljali na zaslišanje pred kriminaliste.

Voznik je bil na begu od srede, ko je malo pred eno uro ponoči v Splitu s črnim golfom zbil 20-letnega policista in nato pobegnil. Mladega policista so težko poškodovanega prepeljali v bolnišnico na intenzivno nego.

Vozilo z 29-letnikom je policija ustavila med rutinskim nadzorom prometa, a je voznik kljub ukazu policista, naj ustavi, nadaljeval vožnjo in trčil v drugega policista ter se odpeljal s prizorišča nesreče.

Policija je v sredo na območju Splitsko-dalmatinske županije postavila številne nadzorne točke, kjer so temeljito pregledovali vsako vozilo, zaradi česar so nastajale večkilometrske kolone, v katerih so vozniki čakali tudi po več ur.

Kot poroča portal Dalmacija News, je bil voznik brez vozniškega dovoljenja od septembra, ko so mu ga odvzeli zaradi več prometnih prekrškov. Poleg tega je bil obtožen tudi za več kraj in za kršitev javnega reda in miru.

Oglasil se je tudi njegov oče, ki je povedal, da je njegov sin rojen z motnjo pozornosti s hiperaktivnostjo (ADHD) in so bile z njim že težave, a da nikoli ni bil agresiven. Oče je še zaželel hitro okrevanje mlademu policistu.