Hrvaška policija je objavila posnetek varnostne kamere, na katerem je videti črn golf, s katerim je voznik trčil v policista. Foto: Hrvaška policija
Hrvaška policija je objavila posnetek varnostne kamere, na katerem je videti črn golf, s katerim je voznik trčil v policista. Foto: Hrvaška policija

Policist je okoli ene ure ponoči v Splitu med rutinskim nadzorom hotel zaustaviti vozilo. Voznik je kljub ukazu policista, naj ustavi, nadaljeval vožnjo in trčil v drugega policista ter se nato odpeljal s kraja nesreče, so sporočili s policijske uprave Splitsko-dalmatinske županije.

Poškodovanega policista so prepeljali v splitski klinični center, kjer so sporočili, da je stabilen, da pa se zdravniki na intenzivnem oddelku še vedno bojujejo za njegovo življenje. Ima namreč hude poškodbe več organov, predvsem v prsnem košu.

S policije so sporočili, da so o primeru obvestili županijskega državnega tožilca in da kriminalistična preiskava poteka. Sumijo, da je nesrečo povzročil voznik črnega golfa, in prosijo vse, ki imajo kakršne koli podatke o njem, da se nemudoma obrnejo na policijo.

Policija je tudi objavila fotografijo črnega golfa in 29-letnega voznika, ki naj bi povzročil nesrečo. Policisti so tudi obkolili hišo družine voznika, kjer so tudi našli njegov avtomobil.

Policija je na območju Splitsko-dalmatinske županije postavila številne nadzorne točke, kjer temeljito pregledujejo vsako vozilo, zaradi česar vozniki poročajo, da so nastale večkilometrske kolone, v katerih čakajo tudi po več ur.

V večernih urah je policija sporočila, da so iskalno akcijo razširili tudi na sosednjo Šibeniško-kninsko županijo.