Natale-Hjorth (levo) in Elder na sodišču. Foto: Reuters
Natale-Hjorth (levo) in Elder na sodišču. Foto: Reuters

Takrat 19-letni Finnegan Lee Elder je priznal, da je julija 2019 zabodel 35-letnega karabinjerja Maria Cerciella Rego. 18-letni Christian Natale-Hjorth se je zapletel v pretep z drugim policistom. Po italijanski zakonodaji je lahko za umor obtožen vsakdo, ki je tudi posredno sodeloval pri umoru.

Elder in Natale-Hjorth sta med počitnikovanjem v Rimu skušala kupiti mamila, domnevno kokain, vendar ju je tamkajšnji preprodajalec ogoljufal in jima domnevno prodal zmlet aspirin.

Kolegu preprodajalca sta nato ukradla nahrbtnik in mu sporočila, naj se znova srečajo in izmenjajo nahrbtnik v zameno za njun denar. Vendar je bil lastnik nahrbtnika v resnici policijski ovaduh in je o dogajanju obvestil policijo.

Sorodna novica Rim: Ameriška najstniška turista iskala kokain, ubila policista

Kalifornijska najstnika sta na zaslišanjih trdila, da nista vedela, da sta moška, ki sta pozneje pristopila k njima, policista.

Drugi vpleteni policist, Andrea Varriale, medtem trdi, da sta se z ubitim kolegom identificirala in pokazala svoji znački.

Elder je na sodišču priznal, da je ubil policista, in se za dejanje opravičil, vendar naj bi Rego zabodel, ker se je "ustrašil in menil, da ga hoče ubiti". Neoboroženega policista je Elder 11-krat zabodel z 18-centimetrskim nožem.

Natale-Hjorth je sprva trdil, da ni vpleten v umor in ni vedel, da ima njegov prijatelj nož. Vendar so v skrivališču v hotelski sobi, kamor sta Američana skrila nož in oblačila, našli tudi njegove prstne odtise. Končna razsodba sodišča se pričakuje aprila.