Fotografija je simbolična. Foto: EPA
Fotografija je simbolična. Foto: EPA

Dogodek se je zgodil zgodaj zjutraj, ko so se prebivalci tega hrvaškega otoka odpravljali na delo.

Neznanec je vdrl v hišo in se z nožem sprva spravil nad žensko. Na pomoč ji je priskočila njena 16-letna hči, ki se je ravno pripravljala na odhod v šolo. Napadalec je nato z nožem zabodel dekle, poškodbe pa so bile zanjo usodne. Policija je napadalca že pridržala.

Družina storilca ne pozna

Kot poroča hrvaški portal Index.hr, je oče umorjene 16-letnice dejal, da storilca sploh ne poznajo. Hrvaški medij se sklicuje na pričanja očividcev, ki so dejali, da je moški še predtem zvonil in trkal tudi na druga vrata domov v Malem Lošinju, saj naj bi iskal svojo nekdanjo partnerico. V hišo naj bi vstopil vidno razburjen in naletel na naključni žrtvi – oče se je malo predtem ravno odpravil v službo.

Tamkajšnji prebivalci so za hrvaški medij dejali, da so napadalca pogosto videli, ko se je sprehajal po mestu, da pa ga ne poznajo dobro. Ker naj ne bi bil "prijeten", so se ga raje izogibali. V Mali Lošinj naj bi se preselil pred desetimi leti iz Osijeka, ukvarjal pa naj bi se s podvodnim ribolovom. Prebivalci so za Index dejali, da naj bi pogosto omenjal razne teorije zarote. Portal N1 pa je pisal, da naj bi imel moški tudi duševne težave.