Potres so močno čutili prebivalci Zadra (fotografija je simbolična). : BoBo
Potres so močno čutili prebivalci Zadra (fotografija je simbolična). : BoBo

Potres je območje stresel nekaj po 14. uri, čutili pa so ga prebivalci na območju Zadra, Šibenika, Knina in Splita, poroča spletni portal dalmacijanews.hr. Epicenter potresa je bil na globini dveh kilometrov.

"Natančna magnituda je 4,7, potres je bil pri Starigradu–Paklenici, čutil pa se je na območju Zadra, na otokih, vse do Splita in Like. Za zdaj ni poročil o škodi," je za hrvaško javno radiotelevizijo dejal seizmolog Krešimir Kuk. Dodal je, da potresa ni mogoče neposredno povezati s petkovim potresom v Egejskem morju. Po navedbah tiskovne predstavnice zadrske policijske uprave Ivane Grbin policija ni prejela nobene prijave o škodi.

Kot poroča hrt.hr, so številni prebivalci v strahu stekli na ulice. "Slišala se je eksplozija in zelo se je treslo. Deset sekund prav zelo močno. Stekli smo na ulico. Za zdaj na naši ulici ni vidne škode," je dejal eden od prebivalcev.

Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci v več krajih po vsej Sloveniji. Ocenjujejo, da je bila intenziteta (učinki) potresa v Sloveniji od III. do IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98).