Policisti na območju napada. Foto: Reuters
Policisti na območju napada. Foto: Reuters

Napad se je zgodil okoli 6.40 na železniški postaji, na kateri je bilo veliko ljudi. Po zdaj znanih podatkih je moški ranil šest ljudi.

Francoski notranji minister Gerald Darmanin je v tvitu potrdil napad in dodal, da so policijske sile napadalca prijele. Policisti so večkrat streljali na napadalca, ki je huje ranjen in se zdravi v bolnišnici. Minister je ob tem pohvalil "učinkovit in pogumen odziv" policistov.

Policisti, ki so napadalca ustrelili in prijeli, niso bili na dolžnosti, saj so se s policijske postaje z vlakom vračali domov. Kljub temu so imeli dovoljenje za uporabo strelnega orožja, je poudaril Darmanin. Dodal je tudi, da napadalec ni uporabil noža, temveč še neznan "nevaren predmet".

Incident je povzročil hude zamude vlakov v jutranji konici, kljub napadu pa francoski nacionalni železniški prevoznik SCNF ni odpovedal nobenih železniških povezav.

Nagib napadalca še ni znan. Francija sicer ostaja v stanju povečane varnostne pripravljenosti po vrsti terorističnih napadov leta 2015.

Postaja Gare du Nord velja za eno najprometnejših železniških postaj v Evropi, saj prek nje dnevno potuje kar 700.000 ljudi. Med drugim je tudi končna postaja povezav Eurostar in Thalys, ki povezujeta Pariz z Veliko Britanijo, Nemčijo, Nizozemsko in Belgijo.