Kraj enega od umorov v mestu Gradačac. Foto: AP
Kraj enega od umorov v mestu Gradačac. Foto: AP

"Lahko potrdimo, da so bili trije ljudje ubiti in trije ranjeni. Storilec je storil samomor, potem ko je bil najden in preden mu je bila odvzeta prostost," je sporočilo tožilstvo v Tuzli, ki vodi preiskavo. Med ranjenimi je tudi policist, poroča sarajevski portal televizije N1.

Napadalec je umore s strelnim orožjem predvajal v živo prek družbenega omrežja Instagram. Najprej je ubil svojo ženo, s katero imata otroka. Morilec v posnetku pove, da je otrok dobro, a bo ostal brez staršev.

Nato je bil več ur na begu, preden ga je policija našla in obkolila v okolici mesta Gradačac. Moški se je med poskusom aretacije ustrelil.

Policisti na kraju zločina. Foto: AP
Policisti na kraju zločina. Foto: AP

V Sarajevu in Mostarju se je zvečer zbralo več ljudi, ki so opozarjali na problem umorov žensk v državi. Pozvali so k strogemu kaznovanju storilcev.

Član kriminalne združbe za tihotapljenje mamil

Morilec je bil že poznan policiji, saj je bil povezan z eno izmed kriminalnih skupin za tihotapljenje mamil. Leta 2014 so ga na Hrvaškem aretirali zaradi poskusa tihotapljenja velike količine marihuane, dve leti pozneje je bila za njim razpisana mednarodna tiralica zaradi nasilništva nad policistom. Glede na objave na družbenih omrežjih je bil inštruktor fitnesa.

V BiH-u odmeva morilski pohod