Foto: EPA
Foto: EPA

"Razstrelivo v trgovskem centru. Sem rojstnodnevni morilec. Rojen za ubijanje. Vsi boste občutili moje sovraštvo eksploziva. Vsi boste umrli," naj bi pisalo v enem od sporočil, poslanem na javno dostopni spletni naslov več nakupovalnih centrov v Zagrebu.

Med nakupovalnimi centri, kjer naj bi bila podtaknjena eksplozivna telesa, so City Center one East, Supernova Garden Mall in Family Mall.

Kot poroča RTK, naj bi nakupovalni centri prejeli spletno pošto naslovljeno kot "***SPAM*** MRŽNJA", poslan pa naj bi bil z ruske domene s spletnim naslovom stegossaurus@yandex.ru.

Dogodke je potrdila tudi zagrebška policija: "V pol ure smo prejeli več prijav, da naj bi bile v več nakupovalnih središčih v Zagrebu podtaknjene eksplozivne naprave," so izjavili za portal N1.

Kot poroča portal Index, se je CC East Zagreb že odprl, Arena Center pa ostaja zaprta.

Hrvaška policija vse prebivalce opozarja, "naj ne delajo panike", saj potekajo ustrezni postopki za zaščito njihove varnosti. K podobnemu opozorilu naj bi pozvali tudi predstavnike nakupovalnih centrov, da med prebivalci ne bi zavladala panika.

To pa ni prvič, da je zagrebška policija prejela tovrstne prijave. Aprila letos je bila prijavljena bomba v Areni Center, a je preiskava ovrgla prijavo.

Evakuacija trgovinskih centrov v Zagrebu