27-letnik, ki je povezan z eno izmed žrtev, naj bi pedofilom na temnem spletu ponudil dečke. Foto: EPA
27-letnik, ki je povezan z eno izmed žrtev, naj bi pedofilom na temnem spletu ponudil dečke. Foto: EPA

Aretacije so bile izvedene v nemških zveznih državah Severno Porenje - Vestfalija, Hessen in Spodnja Saška, in sicer potem ko je policija v kleti hiše v Münstru v lažnem stropu sobe, spremenjene v prostor za strežnike, odkrila trde diske z enkriptirano vsebino. Podatkov naj bi bilo za več kot 500 terabajtov, poroča portal Deutsche Welle.

Preiskovalec Joachim Poll je dejal, da so bile žrtve stare pet, deset in 12 let in da so bile pred zlorabami, ki so trajale več ur, omamljene.

Glavna žrtev pedofilije in zlorab je bil 10-letni deček, sin partnerke 27-letnega osumljenca. Petletnik je sin drugega osumljenca iz mesta Staufenberg v Hessnu, ki je od Münstra oddaljen 200 kilometrov. 12-letnik je nečak osumljenca iz mesta Kassel, nedaleč od Staufenberga.

Datumi posnetkov se nanašajo na obdobje med novembrom 2018 in majem 2019, najmlajša otroka sta bila že odvzeta.

Pedofilom ponudil otroke

Sedem osumljencev je v priporu, med njimi omenjeni 27 let star moški, računalničar, in njegova 45-letna mati. Kot je sporočila policija, naj bi bil 27-letnik v stiku s pedofili iz temnega spleta (ang. darknet) in naj bi bil on tisti, ki jim je mladoletnike ponudil.

Nad vsebino videoposnetkov so pretreseni tudi preiskovalci. Kot je dejal Poll, so na nekem posnetku štirje moški zlorabili dečka "na najhujši možni način ... ne morete si niti predstavljati".

Nameščene kamere in drugi pripomočki

Policija domneva, da je mati 27-letnemu osumljencu dovolila dostop do poletne hišice, pri čemer naj bi vedela, da bodo v njej zlorabljali otroke. Objekt je imel v notranjosti nameščene kamere in druge pripomočke. Policija fotografij ne želi posredovati javnosti.

Nemčijo je že lani pretresel primer spolne zlorabe kampu v Lügdeju, 125 kilometrov oddaljenem od Münstra, ko je več moških zlorabljalo otroke v obdobju sedmih let. Po podatkih nemške zvezne policije je bilo leta 2019 65 odstotkov več kriminalnih dejanj, povezanih z spolnimi zlorabami otrok.