Na otoku Dragonera so izmerili rekordno visoke valove. Foto: Reuters
Na otoku Dragonera so izmerili rekordno visoke valove. Foto: Reuters

Opozorila pred neurjem so izdali v 30 provincah, zaprli so številne ceste in pristanišča ter tudi letališče v mestu Alicante. Najhuje je bilo v okolici mesta Valencia, kjer so zaprli več deset šol, in na Balearskih otokih. V provinci Alicante je brez elektrike začasno ostalo 20.000 gospodinjstev.

V občini Gandia blizu Valencie je zaradi mraza umrla 54-letna brezdomka. V nedeljo so v vasi Pedro Bernardo našli 63-letnika, ki je umrl zaradi poškodb glave, potem ko je nanj padla opeka. Na severu Španije je umrl moški, ki je nameščal snežne verige in ga je zadel voznik tovornjaka, ko je izgubil nadzor nad vozilom.

Rekordni valovi na otoku Dragonera

Poplave v mestu Alboraya blizu Valencie. Foto: Reuters
Poplave v mestu Alboraya blizu Valencie. Foto: Reuters

Na obali otoka Dragonera so po informacijah španskih vremenoslovcev namerili rekordne, osem metrov visoke valove. Dozdajšnji rekord je znašal šest metrov. Ponekod na Majorki je v 24 urah padlo 200 litrov dežja, več potokov in rek je prestopilo bregove, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Po napovedih vremenoslovcev je Španija v ponedeljek prestala najhujši dan neurja, ki pa se bo nad državo zadrževal do srede.