Vrtojba. Foto: Radio Koper
Vrtojba. Foto: Radio Koper

Število migrantov naj bi namreč v zadnjih tednih močno naraslo, oblasti v Furlaniji - Julijski krajini pa v zvezi s tem skrbi zlasti morebitno širjenje novega koronavirusa.

Zaradi vseh ukrepov, ki jih je sprejel FJK za zajezitev epidemije, ne bi smeli dovoliti novih izbruhov okužb zaradi migracij iz tujine, je v pismu premierju Giuseppeju Conteju zapisal predsednik deželne vlade FJK-ja Massimiliano Fedriga.

Italijansko notranje ministrstvo je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA že izrazilo pripravljenost, da v to deželo pošlje dodaten kontingent vojakov. Tako bi omogočili boljši nadzor meje s Slovenijo, so zapisali.

Sorodna novica Italijanska notranja ministrica svari pred kolapsom Lampeduse

Kot smo poročali, je pred dnevi že svetnik za lokalno samoupravo in varnost Furlanije - Julijske krajine Pierpaolo Roberti izrazil skrb pred okužbami z novim koronavirusom, ki naj bi jih mogoče vnašali migranti. Vlado v Rimu je v tem okviru pozval, naj takoj zapre vse maloobmejne prehode s Slovenijo, češ da bi tako bolje nadzorovali prehajanje meje na glavnih prehodih.

V FJK-ju so sicer v petek potrdili tri nove okužbe z novim koronavirusom, vse so po poročanju Primorskega dnevnika vnesene. Aktivnih okuženih je trenutno 134, hospitaliziranih je 11 bolnikov, med katerimi sta dva na intenzivni negi.