Papež Frančišek je v pridigi spomnil na svete tri kralje. Foto: Reuters
Papež Frančišek je v pridigi spomnil na svete tri kralje. Foto: Reuters

Trije modreci so se odpravili na pot in se niso izgubili v razpravah, niso bili zgolj opazovalci, ampak so vstopili v hišo in se poklonili otroku. Jezusu so izkazali skrajno odprtost, je poudaril papež.

Sveti trije kralji so se pri tem ozirali v nebo in sledili zvezdi repatici. Tudi danes bi morali ljudi voditi veliki ideali, je papež še pozval v pridigi.

Čestital je tudi pravoslavnim vernikom ob praznovanju božiča, ki ga zaradi uporabe julijanskega koledarja praznujejo 7. januarja, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Poziv k solidarnosti s prebežniki

Frančišek je med drugim pozval tudi voditelje Evropske unije, naj pokažejo konkretno solidarnost, zlasti s prebežniki, ki tavajo po Sredozemskem morju. Pozval je, naj se sprejme 49 prebežnikov, ki so na ladjah nevladnih organizacij in ki jih nihče ne želi sprejeti v svoja pristanišča.

Na ladji Sea-Eye je 17 ljudi, na ladji Sea-Watch pa 32. Med njimi sta tudi enoletni dojenček in še dva otroka, stara šest in sedem let. Že nekaj tednov sta ladji ujeti na Sredozemskem morju.