Foto: AP
Foto: AP

Francoske oblasti so pozneje sporočile, da je šlo za lažni preplah, in ne za grožnjo. Glasne zvoke naj bi povzročile pokvarjene tekoče stopnice. Sumljiv hrup, ki so ga nekateri obiskovalci opisali kot streljanje, je sprožil velik preplah in paniko med obiskovalci Disneylanda. "Vsi smo mislili, da gre za napad. Policija je bila povsod," je povedala neka očividka.

Na družbenih omrežjih so se razširila ugibanja o strelih ali morebitnem napadu.

"Lažni preplah, varnostne sile so potrdile, da ne gre za grožnjo," je pozneje v povezavi z dogodkom prek Twitterja sporočilo francosko notranje ministrstvo.

Več poškodovanih

Incident se je po navedbah varnostnih virov zgodil na območju zabaviščnega parka, kjer so trgovine in restavracije. Njihovim lastnikom in obiskovalcem so ukazali, naj med varnostnim preverjanjem ostanejo v lokalih.

Lokalne oblasti so navedle, da je več ljudi dobilo lažje poškodbe. Policija je še pred polnočjo razglasila konec alarma in zapustila območje zabaviščnega parka.

Disneyland, ki je 30 kilometrov vzhodno od Pariza, je ena najbolj obiskanih zasebnih turističnih destinacij v Evropi. Od njegovega odprtja leta 1992 je park po podatkih iz lanskega leta obiskalo več kot 320 milijonov ljudi.