Foto: EPA
Foto: EPA

Italijanski mediji poročajo, da je 39-letni Maročan Youns El Boussetaoui pred barom v Vogheri nadlegoval dekle. Adriatici, mestni svetnik, pristojen za varnost, poznan pod vzdevkom Šerif, je branil dekle in poklical policijo, nakar ga je moški napadel. Član Lige je zatrdil, da se je pištola sprožila, ko je padel na tla, še pišejo mediji.

Maročan, ki je bil ustreljen v prsi, je pozneje podlegel poškodbam. Oblasti so za Adriaticija odredile hišni pripor, tožilstvo pa je sprožilo preiskavo zaradi prekomerne samoobrambe.

Salvini mestnemu svetniku v bran

Primer je v Italiji dvignil veliko političnega prahu, pri čemer se politični nasprotniki Adriaticija in Lige sprašujejo, zakaj je bil sploh oborožen v javnem prostoru.

Vodja Lige in nekdanji italijanski notranji minister Salvini, ki je vodil izrazito protipribežniško politiko, je stopil v bran mestnemu svetniku, nekdanjemu policistu, ki je imel licenco za strelno orožje. Zatrdil je, da je bil Adriatici žrtev agresije in da je bila obramba legitimna.

"Po nesreči je streljal in na žalost ubil tujega državljana," je dodal Salvini, ki je Adriaticija označil za cenjenega odvetnika.

Kot preostale države članice EU-ja ima tudi Italija strogo orožarsko zakonodajo, smrti zaradi streljanja s strelnim orožjem pa so v državi redke.