Foto: Reuters
Foto: Reuters

Sprva je bilo rečeno, da je bilo letalo, ki je iz Niša vzletelo ob 20.40 po lokalnem času, na poti v Jordanijo, pozneje pa so sporočili, da je bilo na poti v Bangladeš. Jordanska agencija Petra je poročala, da naj bi se letalo sicer ustavilo v Jordaniji, a zgolj da bi dotočili gorivo.

Kot je dejal srbski obrambni minister Nebojša Stefanović, so 11,5 tone streliva, ki ga je prevažalo letalo, izdelali v Srbiji, naročnik pa je bilo bangladeško obrambno ministrstvo. Po njegovih besedah je tovor vključeval osvetljevalne minometne granate in granate za usposabljanje. Tovor je bil v lasti srbskega trgovskega podjetja Valir, ki je registrirano za trgovino z vojaško opremo in drugimi obrambnimi izdelki.

Med padanjem je letalo zagorelo, slišati naj bi bilo več eksplozij. Pilot je najprej zaradi težav z motorjem zaprosil za zasilni pristanek v Kavali, nato pa so izgubili stik z njim.

BBC navaja lokalne uradnike, ki so dejali, da so na kraj nesreče poslali gasilske enote, ki pa se zaradi eksplozij, ki so zanetile velik požar, niso mogle približati kraju nesreče. "Tovor obravnavamo kot nevaren material," je dejal poveljnik gasilske brigade in dodal, da so gasilci "čutili, da jim gorijo ustnice", v zraku pa je bel prah.

V Grčiji strmoglavilo ukrajinsko letalo