Foto: BoBo
Foto: BoBo

V Zagrebu je v noči na torek močno deževalo. Veter je lomil drevesa, poškodoval številne strehe in prevračal zabojnike za smeti, je poročal HTV. Kot je dodal, so imeli gasilci veliko dela, ker so morali odstranjevati drevje in veje s prometnic v različnih delih mesta. V Rugvici nedaleč od Zagreba je veter podrl drevo na mimovozeči avtomobil. Pri tem se je lažje poškodoval voznik, ki so ga izpod drevesa rešili gasilci, piše portal index.hr.

Zaprt odsek avtoceste pri predoru Sveti Rok

V noči na torek je ob hrvaški obali začela pihati burja s sunki tudi več kot 100 kilometrov na uro. Portal še navaja, da je v Splitu nastala gmotna škoda, ker je veter podiral drevesa na parkirane avtomobile. Škodo so imeli tudi lastniki gostinskih lokalov na svojih terasah.

Hrvaški hidrometeorološki zavod je razglasil rdeči alarm zaradi orkanskega vetra v Velebitskem kanalu. Pričakujejo sunke burje do 160 kilometrov na uro. Zaradi močnega vetra je v torek za ves promet zaprt odsek avtoceste Zagreb–Split pri predoru Sveti Rok, je poročal hrvaški avtoklub. Zaradi burje so zaprte tudi nekatere državne ceste ob hrvaški obali kot tudi most na otok Pag.