Foto: Reuters
Foto: Reuters

Med smrtnimi žrtvami so še dve ženski in upokojenec, ene osebe pa še niso identificirali. Iskanje petih pogrešanih oseb medtem še vedno poteka.

Italijanska vlada je medtem sprostila približno dva milijona evrov za obnovo prizadetih območij, za kar bo zadolžila posebnega komisarja.

Močan veter in dež sta sicer tudi danes ovirala delo reševalcev, gasilcev, policije in enot civilne zaščite. Reševalci so kljub temu iz domov uspešno evakuirali približno 130 ljudi. Italijanski notranji minister Matteo Piantedosi je v soboto dejal, da je treba evakuirati približno 200 ljudi.

Iskanje pogrešanih. Foto: Reuters
Iskanje pogrešanih. Foto: Reuters

Italijanski mediji so sprva poročali, da je bilo pogrešanih 13 oseb. Med njimi je bila tudi ženska z novorojenčkom, a so jo vmes našli živo in zdravo, reševalci pa so našli tudi eno truplo. Mediji so nato poročali, da je bilo pogrešanih še enajst ljudi.

Pozneje so reševalci odkrili še dve trupli, s čimer se je število smrtnih žrtev povzpelo na tri, število pogrešanih pa je padlo na devet.

Huda nevihta, ki se je v soboto razbesnela nad otokom Ischia, je najhuje prizadela občino Casamicciola Terme na severni obali otoka.

Val blata se je v zgodnjih jutranjih urah usul s pobočja in zasul več hiš in vozil, nekaj avtomobilov je odneslo v morje. Eden od prebivalcev je plaz opisal kot "slap vode in blata".

Regija sicer velja za dovzetno za zemeljske plazove, danes pa so se že pojavili očitki, da so italijanske oblasti storile premalo za zaščito pred takšnimi naravnimi nesrečami. Ob tem je veliko hiš zgrajenih nezakonito in na nedovoljenih lokacijah, zaradi česar so prebivalci izpostavljeni posledicam poplav in potresov.