Posledice plazu. Foto: EPA
Posledice plazu. Foto: EPA

Podpredsednik italijanske vlade in minister za infrastrukturo Matteo Salvini je dejal, da je umrlo osem ljudi, kar pa je notranji minister Matteo Piantedosi zavrnil.

Huda nevihta, ki se je danes razbesnela nad otokom nedaleč od Neaplja, je najhuje prizadela občino Casamicciola Terme na severni obali otoka. Val blata se je tam v zgodnjih jutranjih urah vsul s hriba in pri tem zasul več hiš in vozil.

Z domov je potrebno evakuirati 200 ljudi, oblasti so na mesto nesreče napotile gasilce, s helikopterji pomaga tudi vojska. Reševalcem delo otežujejo slabe vremenske razmere.

Po zemeljskem plazu so mediji sprva poročali, da je pogrešanih 13 oseb. Med njimi je bila po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa tudi družina z novorojenčkom, a so jo vmes našli živo in zdravo.

"Iskanje pogrešanih in evakuacija ljudi v nevarnosti se nadaljuje," je na Twitterju zapisal oddelek za civilno zaščito in hkrati opozoril, da je reševanje zaradi vremenskih razmer še vedno zapleteno. Razmere pozorno spremlja tudi italijanska premierka Giorgia Meloni, ki je sporočila, da vlada izraža "sočutje do prebivalcev in županov občin na otoku Ischia", zahvalila se je tudi reševalcem, ki iščejo pogrešane.

Otok Ischia leži okoli 30 kilometrov od Neaplja, gasilci pa so poročali o težavah pri dostopu do otoka s čolni in helikopterji zaradi slabega vremena.

Na otoku Ischia smrtonosni plaz