Foto: EPA
Foto: EPA

Štirje ljudje se zaradi zastrupitve z dimom zdravijo v bolnišnici.

Vzrok požara še ni znan, prav tako je za zdaj še težko določiti, kje točno je zagorelo.

Požar je v okrožju Atalayas na obrobju mesta izbruhnil okoli 6. ure zjutraj, ko je bilo v nočnih klubih še precej ljudi.

Posnetki, ki jih je objavilo poveljstvo gasilcev iz Murcie na družbenem omrežju X, prikazujejo gasilce, kako se spopadajo z ognjenimi zublji znotraj enega od klubov.

Ogenj je uničil tudi del strehe kluba Fonda, kjer so našli vse smrtne žrtve do zdaj in je utrpel največ škode. Kot kaže, je zagorelo v prvem nadstropju Fonde, ogenj pa se je nato razširil še na sosednji klub Teatro.

Požar so pogasili okoli 9. ure, preživele pa še vedno iščejo, je povedal župan Murcie Jose Ballesta za španski TV-kanal 24h. "Povsem smo sesuti," je povedal.

Mučno čakanje na novice

Oblasti se bojijo, da bi število žrtev lahko še naraslo. Gasilcem delo otežuje bojazen, da se bo v požaru poškodovano poslopje zrušilo.

Policija še vedno išče ljudi, ki so bili v klubu Fonda v soboto zvečer, saj je tam potekalo večje praznovanje. Za zdaj vseh še niso našli.

Pred poslopji so se zbrali številni mladi, posnetki prikazujejo, kako se objemajo, jokajo in v šoku čakajo na informacije o pogrešanih.

"Mislim, da smo odšli približno pol minute, preden se je oglasil alarm in so ugasnile vse luči, ljudje pa so začeli kričati, da gori," je povedal eden od obiskovalcev kluba. "Notri imam pet družinskih članov in dva prijatelja. Ne vem, kje so."

Župan Murcie je razglasil tridnevno žalovanje, zastave na mestni hiši pa so spustili na pol droga.