Fotografija je simbolična. Foto: Pixabay
Fotografija je simbolična. Foto: Pixabay

Trije psi so 62-letnega Radosavljevića napadli v sredo v bližini njegove počitniške hišice na Kosmaju, 58-letno ženo Olgo, ki mu je poskušala pomagati, pa so hudo poškodovali. Radosavljević je isti dan umrl, ženo Olgo pa so prepeljali v beograjsko bolnišnico, poroča srbski portal FoNet.

Srbsko ministrstvo za notranje zadeve je potrdilo, da je v napadu na Kosmaju umrl 62-letni moški, njegovo ženo pa so huje poškodovano prepeljali v bolnišnico. Drugih podrobnosti niso navedli.

Psi bili naučeni napadov na ljudi

Kot poročajo srbski mediji, ni šlo za potepuške pse, ki jih je sicer precej na ulicah mest po Zahodnem Balkanu. Veterinarska služba v Beogradu je namreč za tiskovno agencijo Tanjug potrdila, da so trije psi, ki so trenutno pri njih v karanteni, imeli lastnike, saj so imeli verige s ploščicami, na katerih so bile telefonske številke lastnikov.

Eden od psov naj bi bil stafordski terier, drugi mešanec stafordskega terierja in buldoga, tretji pa mešanec neznanih pasem. Psi so pobegnili skozi odprta vrata dvorišč v kraju Velika Ivanča.

Direktor veterine Beograd Budimir Grubić je pozneje sporočil, da so bili psi naučeni napadov na ljudi. Dodal je, da so na prizorišču uslužbenci notranjega ministrstva, ki bodo razjasnili okoliščine dogajanja pred napadom.

Vodil prvo predsedniško soočenje na televiziji

Vladan Radosavljević je bil eden bolj znanih srbskih novinarjev. Z novinarstvom se je začel ukvarjati v 80. letih, ko je pomagal ustanoviti prvo neodvisno televizijo NTV STudio B. Bil je tudi direktor beograjskega Medija centra. Srbsko občinstvo si ga je zapomnilo predvsem po vodenju prvega predsedniškega televizijskega soočenja leta 2002.

Kot uveljavljen novinar in urednik je pomagal zasnovati produkcijsko skupino Mreža, s katero so leta 2007 zasnovali televizijsko akademijo, ki je usposabljala mlade novinarje s poudarkom na etičnih standardih. Radosavljević je veljal za vnetega zagovornika etičnega in profesionalnega novinarstva, še poroča N1.