Črnogorska policija na kraju zločina. Foto: Reuters
Črnogorska policija na kraju zločina. Foto: Reuters

Napad se je zgodil okoli 16. ure v cetinjskem naselju Medovina, poroča črnogorska tiskovna agencija Mina. 34-letni moški naj bi se po družinskem prepiru odpravil iz hiše in začel z lovsko puško streljati na mimoidoče. V strelskem pohodu je vključno z napadalcem umrlo 11 ljudi.

Tožilka Andrijana Nastić je za črnogorsko televizijo Vijesti povedala, da so na prizorišču napada našli devet mrtvih ljudi, še dva človeka pa sta zaradi poškodb umrla v bolnišnici. Med žrtvami sta tudi dva otroka. Tožilka je še sporočila, da je napadalca ubil sokrajan.

Mediji so sprva poročala, da je napadalca ubila policija. Ta se je odzvala na dogajanje in strelca skušala obvladati, vendar se ta ni predal in je streljal tudi nanje. Med skupno šestimi ranjenimi, ki se zdravijo v bolnišnici, je tudi en policist.

Forenziki preiskujejo hišo, kjer naj bi strelec začel napad. Foto: Reuters
Forenziki preiskujejo hišo, kjer naj bi strelec začel napad. Foto: Reuters

Štiri ljudi so hospitalizirali v cetinjski bolnišnici, dva človeka pa so prepeljali v Klinični center Črne gore v Podgorico. Eden izmed ranjenih ima hujše poškodbe glave in prsnega koša. Med ranjenimi so tudi mladoletni.

Abazović: Tragedija, kot je Črna gora ne pomni

Črnogorski premier Dritan Abazović je v odzivu dejal, da gre za tragedijo, kot je Črna gora ne pomni, poroča beograjska izpostava regionalne televizije N1. Razglasil bo tridnevno žalovanje.

"Vse državljane Črne gore pozivam, naj stojijo ob strani družinam nedolžnih žrtev, njihovim sorodnikom, prijateljem in vsem prebivalcem Cetinja," je na Telegramu še sporočil Abazović.