Drevo, ki se je v neurju zrušilo na šotor, je ubilo dve deklici. Foto: EPA
Drevo, ki se je v neurju zrušilo na šotor, je ubilo dve deklici. Foto: EPA

Drevo se je na šotor družine iz Torina, ki je v Toskani preživljala poletne počitnice, zrušilo zaradi močnega juga. V nesreči je bila poškodovana še njuna 19-letna sestra.

Sorodna novica V Posočju in na Gorenjskem podrta drevesa in razkrite strehe, ponekod tudi toča

Vse tri ponesrečenke so reševalci poskušali s helikopterjem prepeljati v bolnišnico, a jim to zaradi močnega vetra ni uspelo. V bolnišnico, kjer sta mlajši sestri zaradi hudih poškodb umrli, so jih nato prepeljali z reševalnim vozilom.

Utopitev moškega v Liguriji

V Liguriji pa se je utopil 51-letnik, ki je v soboto popoldne v kraju Punta Bianca kljub visokim valovom skočil v morje. Pogrešajo tudi 38-letnika iz pokrajine Varese v Lombardiji, ki ga je odnesla narasla reka. Iskalno akcijo so morali zaradi obilnih padavin na tem območju prekiniti.

Medtem ko so severno in osrednjo Italijo prizadele močne nevihte, so na Siciliji divjali požari. Z ognjenimi zublji v Altofonteju, nedaleč od Palerma, se borita dve letali canadair in dva helikopterja. 400 ljudi je moralo zapustiti svoje domove.

Drevo v Avstriji padlo na minibus in ubilo tri ljudi

V Burgauberg-Neudaubergu na Gradiščanskem se je v soboto med neurjem na višini dveh metrov odlomilo drevo in padlo na minibus, pri čemer je ubilo tri ljudi, štiri pa poškodovalo.

Drevo s premerom okoli 70 centimetrov je stalo približno šest metrov od ceste.

Ponesrečeni moški so bili stari 60, 64 in 70 let. Med štirimi poškodovanimi v avtomobilu pa je tudi 11-letni otrok.

Neurja v Italiji, najmanj trije mrtvi