Incident se je zgodil v cetinjskem naselju Medovina. Foto: EPA
Incident se je zgodil v cetinjskem naselju Medovina. Foto: EPA

Incident se je zgodil v cetinjskem naselju Medovina, kjer naj bi se moški po družinskem prepiru odpravil na ulico in streljal na mimoidoče.

Policisti so se na dogajanje nemudoma odzvali in strelca poskušali obvladati, vendar se ta ni predal in je streljal tudi nanje. Napadalca naj bi po zadnjih podatkih ubil someščan, poroča črnogorska tiskovna agencija Mina.

Dva človeka so hospitalizirali v cetinjski bolnišnici in sta zunaj smrtne nevarnosti. Štiri ljudi pa so hospitalizirali in operirali v Kliničnem centru Črne gore, od koder sporočajo, da je eden izmed operiranih še vedno življenjsko ogrožen, poroča beograjski spletni portal N1.

Med šestimi ranjenci so tudi mladoletniki in policist.

"Kaj reči na tej točki? Črna gora je veliko izgubila. Težko se bo vrniti v družbeno normalnost," je v odzivu po obisku ranjenih dejal črnogorski premier Dritan Abazović.

Tudi predsednik države Milo Đukanović je na Twitterju strelski pohod označil za tragedijo brez primere. "Žalujočim družinam in vsem, ki so izgubili svoje najdražje, izrekam iskreno sožalje. Vsi mi kot družba moramo biti solidarni z njimi v teh težkih časih," je zapisal in ranjenim zaželel čimprejšnje okrevanje.

Črnogorski notranji minister Filip Adžić je na novinarsko vprašanje, ali meni, da bi se lahko policija odzvala hitreje, odgovoril, da se mu zdi prezgodaj govoriti o tem. "V tem trenutku nikakor ne bi želel obremenjevati družin, ki trpijo in s katerimi sočustvujemo," je dejal in dodal, da je po njegovih informacijah policist, ki je poskušal ustaviti storilca, utrpel poškodbo glave in ramen.

Vlada Črne gore je v petek zvečer razglasila tridnevno žalovanje po vsej državi. V skladu s sklepom vlade bodo ti dnevi žalovanja sobota, nedelja in ponedeljek.

"Ob tridnevnem žalovanju bodo v skladu z zakonom o državnih simbolih in dnevu državnosti na vseh stavbah državnih organov in organov lokalne samouprave ter javnih zavodov izobešene zastave," so zapisali v izjavi vlade. Na dan žalovanja na javnih mestih ne bodo izvajali javnih, kulturnih in zabavnih programov, v gostinskih objektih pa ne bodo predvajali glasbe. Tudi elektronski in drugi mediji bodo dolžni svoje programske vsebine prilagoditi dnevu žalovanja.

Tridnevno žalovanje v Črni gori