V Italiji so do zdaj uporabili 9,26 milijona odmerkov cepiva. Foto: Reuters
V Italiji so do zdaj uporabili 9,26 milijona odmerkov cepiva. Foto: Reuters

Kot je v pogovoru za časopis Il Messagero dejal minister za zdravje Roberto Speranza, naj bi to zagotovili konec aprila oz. na začetku maja.

V Italiji v lekarnah že nekaj časa izvajajo testiranje na covid-19, in sicer se je mogoče na termin za testiranje naročiti tudi na spletu.

Sorodna novica Barcelona gostila koncert s 5000 obiskovalci

Po podatkih ministrstva za zdravje imajo trenutno v državi približno 1990 centrov za cepljenje. Do zdaj so uporabili nekaj manj kot 9,26 milijona odmerkov.

  • Na Finskem ostajajo restavracije in lokali zaprti

Na Finskem bodo v večjem delu države restavracije, kavarne in lokali ostali zaprti še tri tedne, je odločil parlament. Ukrepi bi se sicer iztekli danes. Zaprtje restavracij in lokalov velja za bolj prizadete regije, kar trenutno velja za večji del države. Še naprej je dovoljen prevzem hrane in pijače za seboj.

Finska ostaja ena od držav v EU-ju z najnižjo stopnjo novih okužb s koronavirusom, vendar tudi tam številke rastejo. Do zdaj so v državi s petimi milijoni prebivalcev potrdili okoli 75.000 okužb in skoraj 820 smrti.

Protesti proti protikoronskim ukrepom v Berlinu. Foto: Reuters
Protesti proti protikoronskim ukrepom v Berlinu. Foto: Reuters
  • Berlin uvaja obvezno testiranje za potrošnike

Prebivalci Berlina bodo morali po novem ob vstopu v večino trgovin predložiti potrdilo o negativnem izvidu testa na koronavirus, so odločile mestne oblasti. Izjema bo veljala za trgovine z živili, lekarne in drogerije. Ukrep bo začel veljati v sredo.

Trgovine, ki so se znova odprle na začetku marca, bodo tako ostale odprte, potrošniki pa bodo morali ob vstopu nujno predložiti rezultat testa. Enako bo veljalo za muzeje in storitve, med njimi frizerje.

Italija: Zapiranje šol ne vpliva na širjenje epidemije