Foto: EPA
Foto: EPA

V raciji v vasi Karachevo na meji s Srbijo je sodelovalo na stotine policistov. Po navedbah policije je šlo za največjo tovrstno operacijo v zgodovini Kosova, preiskava pa je potekala leto dni.

Jetish Maloku, glavni tožilec v vzhodni občini Gjilan, je novinarjem povedal, da je policija aretirala najmanj 35 ljudi, ki jih sumijo nezakonitega kockanja, prostitucije in trgovine z belim blagom, orožjem in mamili.

Najmanj deset od teh ljudi so obmejni policisti, ki naj bi pomagali kriminalcem pri nezakoniti čezmejni dejavnosti, poroča BBC. 12 podtalnih igralnic so porušili, igralne avtomate pa zasegli.

Prepoved igralništva po dveh umorih

Kosovske oblasti so marca lani zaradi povezav z organiziranim kriminalom za deset let prepovedale vse kockanje. Zakon so sprejeli po umorih dveh zaposlenih v igralnicah v razmiku le nekaj dni. V povezavi z enim izmed umorov so aretirali policista.

Takratni premier Kosova Ramush Haradinaj je takrat dejal, da je cilj ukrepa "krepitev javne varnosti". "Ne bomo dopustili, da bi bili ti prostori prizorišča zločinov, ki jemljejo človeška življenja," je zapisal na Facebooku.

Tik pred uveljavitvijo prepovedi je policija zaprla skoraj 500 igralnic po Kosovu. V tej državi so v zadnjih letih postale močno priljubljene stave, še posebej športne.