Železniška postaja v Frankfurtu. Foto: Reuters
Železniška postaja v Frankfurtu. Foto: Reuters

40-letnici se je uspelo rešiti, njen sin pa je dobil tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

"Po poročilih očividcev je 40-letni moški dečka in mater porinil na tirnice v trenutku, ko je na postajo prihajal hitri vlak," je sporočila tiskovna predstavnica policije Isabell Neumann.

"Moški je po zločinu pobegnil s postaje, a so se ljudje pognali za njim. Aretiran je bil blizu postaje," je še sporočila. Primer policija obravnava kot umor.

Frankfurtska policija je v tvitu sporočila, da je aretirani državljan Eritreje.

Nagib za zločin ni znan. Storilec z dečkom in materjo naj ne bi bil povezan. Policija zaslišuje storilca, pozneje pa bodo zaslišali tudi mater, ki so jo prepeljali v bolnišnico.

Po pisanju nemškega časopisa Bild je moški poskusil s perona pod vlak poriniti še enega človeka, ki pa se mu je uprl.

Del frankfurtske železniške postaje, enega največjih nemških prometnih vozlišč, je po tragediji še zmeraj zaprt.

Pred nedavnim na enak način umorjena 34-letna ženska

Pred devetimi dnevi je Nemčijo pretresel podoben incident, ko je pred regionalni vlak v kraju Voerde (Severno Porenje - Vestfalija) moški porinil 34-letnico, ki je umrla na kraju nesreče, poroča Guardian.

28-letnega osumljenca je policija identificirala kot Srba s Kosova z imenom Jackson B. Tudi njegov nagib ni znan, prav tako naj ne bi poznal žrtve, je pa star znanec policije.