Hamburško pristanišče je eno največjih v Evropi. Foto: Pixabay
Hamburško pristanišče je eno največjih v Evropi. Foto: Pixabay

Po zasegu kokaina so oblasti sprožile preiskave v več zveznih državah – v Severnem Porenju - Vestfaliji, na Bavarskem, v Berlinu, Brandenburgu, Hamburgu, Hessnu in Spodnji Saški. Izdali so sedem nalogov za prijetje, poroča Deutsche Welle.

Ob tem so pristojni znova opozorili, da je pristanišče v Hamburgu na severu Nemčije ena najbolj kritičnih točk za vstop prepovedanih drog v državo in naprej v celinsko Evropo. Gre za največje pristanišče v Nemčiji in tretje največje v Evropi, ki vsak dan sprejme več kot 23.000 ladijskih zabojnikov.

"Glavna vstopna točka za kokain so vedno velika pristanišča," je dejal Rene Matschke, vodja carinskega preiskovalnega urada v Hamburgu.

Prejšnji mesec je policija v Hildesheimu na zahodu Nemčije že odkrila približno 190 kilogramov kokaina, skritega v zabojih za banane, ki so jih dostavili trgovcu s sadjem v mestu. Po navedbah preiskovalcev je pošiljka banan prihajala iz Kolumbije in je bila sredi aprila uvožena čez Hamburg.

Februarja letos pa so britanski organi v Southamptonu zasegli 5,7 tone kokaina, kar je bil največji zaseg najnevarnejših drog v zgodovini države. Tudi ta pošiljka je bila namenjena v Hamburg.