Udeleženci po nesreči zapuščajo prizorišče festivala pri Valencii. Foto: Reuters
Udeleženci po nesreči zapuščajo prizorišče festivala pri Valencii. Foto: Reuters

Nesreča se je zgodila v zgodnjih jutranjih urah. Po poročanju tamkajšnjih medijev je v nesreči umrl moški v zgodnjih dvajsetih letih. Na kraj nesreče je hitro prispelo več reševalnih vozil, ki so ranjene odpeljala v štiri bolnišnice.

Med ranjenimi je bilo več ljudi z resnimi poškodbami. Nekateri drugi ponesrečenci so bili po poročanju španske tiskovne agencije EFE medtem že odpuščeni iz bolnišnic.

Na posnetkih, ki so bili objavljeni na družbenih medijih, je videti močan veter, ki pustoši po prizorišču, drevesa in velike konstrukcije, ki se nevarno nagibajo, in razbitine, ki letijo vsepovsod, medtem ko se ljudje trudijo obdržati svoje šotore in rešiti svoje stvari.

Španska meteorološka agencija Aemet je sporočila, da so obalno območje ponoči prizadeli topli sunki. To je vremenski pojav, pri katerem močan padajoči zračni tok zadene kopno in se nato razširi v vse smeri.

Koncertno območje evakuirali

Veter je povzročil precej gmotne škode. Foto: Reuters
Veter je povzročil precej gmotne škode. Foto: Reuters

Medusa Circus of Madness je ogromen festival, ki traja šest dni v mestu Cullera južno od Valencie na vzhodni obali Španije.

"Dogodek prejšnje noči nas je popolnoma uničil in zgrozil," je v izjavi na družbenih omrežjih zapisalo vodstvo festivala in izreklo sožalje žrtvam ter njihovim družinam in prijateljem.

Pojasnili so, da je nepričakovan in silovit vihar nekaj po četrti uri zjutraj opustošil dele festivala, zaradi česar je moralo vodstvo nemudoma evakuirati koncertno območje, da bi zagotovilo varnost obiskovalcev festivala, osebja in umetnikov.

Tudi predsednik regionalne vlade Valencie Ximo Puig je na Twitterju izrazil sožalje družini in prijateljem umrlega.