Neurje je na Hrvaškem divjalo od nedelje do torka. Foto: Reuters
Neurje je na Hrvaškem divjalo od nedelje do torka. Foto: Reuters

Hrvaško ministrstvo za morje, promet in infrastrukturo je potrdilo smrt moškega. Zapisali so, da je moški v zelo slabem vremenu poskusil vstopiti na plovilo, a je padel v morje. Kmalu potem so reševalci našli tudi njegovo truplo.

Narasle nekatere reke

Po neurju, ki je od nedelje do torka divjalo na Hrvaškem, se zdaj bojujejo z naraslimi rekami, zlasti na območju Karlovca in Hrvatske Kostajnice. Potem ko sta v torek reki Mrežnica in Korana poplavili približno 20 stanovanjskih hiš pri Dugi Resi in Karlovcu, so pripadniki civilne zaščite potrdili, da je voda preteklo noč vdrla tudi v kleti v nekaj stanovanjskih hišah v Hrvatski Kostajnici. Narašča tudi reka Sava pri Jasenovcu.

Hrvaško ministrstvo za obrambo je pripravilo tudi vojaške enote kot pomoč v boju proti poplavam, a za zdaj ni bilo potrebe po posredovanju.

V BiH najhuje pri Prijedoru

V Bosni in Hercegovini se večina rek umirja, čeprav obstaja nevarnost poplav na območju Prijedora, ker se nekatere manjše reke ne morejo izliti v reko Sano zaradi njene visoke gladine. Kot dodaja, pričakujejo, da se bodo razmere kmalu umirile, saj se gladina Sane počasi znižuje.

Radiotelevizija Republike Srbske je poročala, da je reka Jošavka poplavila dele nekaterih prometnic pri Čelincu nedaleč Banjaluke. Na tem območju so poplavljene tudi kmetijske površine. Poplavljeni so tudi deli cest pri Prijedoru, Jajcu in Modriči. V Banjaluki so odpravili izredno stanje, potem ko sta se občutno znižali gladini rek Vrbas in Vrbanja.

Vremenske nevšečnosti na Hrvaškem