Požar je gasilo 80 gasilcev. Foto: Reuters
Požar je gasilo 80 gasilcev. Foto: Reuters

Hudo opečenega očeta, ki je zunaj smrtne nevarnosti, so rešili, medtem ko so se mati in otroci zadušili zaradi dima.

Požar je zaradi okvarjenega sušilnika za perilo v pritličju hiše izbruhnil kmalu po polnoči. Mati in njeni otroci so se zaradi dima zadušili, medtem ko so bili ujeti na podstrešju, je dejal tamkajšnji tožilec Julien Morino-Ros.

Partnerja umrle ženske in očeta treh od sedmih otrok je rešil gasilec, ki živi v bližini in je posredoval pred prihodom svojih kolegov. Ponesrečenec je dobil hude opekline, ki pa niso smrtno nevarne, in so ga odpeljali v bolnišnico.

Po besedah tožilca je poskušal pogasiti požar ter je ženi in otrokom – petim deklicam in dvema dečkoma – rekel, naj se pred plameni zatečejo na njihovo podstrešje v drugem nadstropju hiše. Na hiši, kot je dejal, niso našli nobenih znakov, ki bi kazali na kakršne koli varnostne pomanjkljivosti, čeprav je bila "nekoliko stara".

S požarom, ki je poškodoval tudi sosednjo hišo, se je spopadlo 80 gasilcev, gašenje pa je trajalo več ur.

Zadnji podobni nesreči sta se v Franciji zgodili decembra lani. Najprej je sredi meseca v požaru, ki je izbruhnil v sedemnadstropni stanovanjski stavbi v predmestju Lyona, umrlo deset ljudi, med njimi štirje otroci. Dober teden zatem pa sta v požaru v kraju Pont-Audemer na severu Francije umrla dva otroka, še en pa je bil huje poškodovan.