Moški iz Rima je bil na globini šest metrov pod zemljo zakopan okoli osem ur, preden so ga uspeli na površje izvleči gasilci.

Italijanska policija je moškega aretirala zaradi povzročanja materialne škode, vendar se trenutno zaradi poškodb zdravi v bolnišnici, poroča Euronews.

Italijanski karabinjerji sumijo, da je bil moški del zločinske združbe, ki je nameravala predor izkoristiti za rop banke. "Še vedno preiskujemo. Ne izključujemo, da gre za tatove, to je ena od teorij," je za tiskovno agencijo AFP potrdil tiskovni predstavnik.

V bližini predora so v sklopu preiskave aretirali še tri ljudi. "Dva moška iz Neaplja sta bila aretirana zaradi upiranja uradniku, dva druga iz Rima pa sta bila aretirana zaradi povzročene škode," so sporočili karabinjerji.

Trem moškim je po neuradih podatkih uspelo pobegniti, preden se je predor porušil, četrti moški pa je ostal ujet v njem, poroča BBC.

Italijanski lokalni mediji pišejo, da je nagib omenjene četverice jasen kot beli dan. Predor, ki se začne v prazni, nedavno novemu najemniku oddani trgovini, je namreč v bližini dveh bank. Roparji naj bi rop nameravali izvesti 15. avgusta, saj so takrat javne zgradbe zaradi praznika v Italiji zaprte.