Foto: Reuters
Foto: Reuters

Policija je voznika avtomobila, 51-letnega domačina, prijela, avtomobil pa zaplenila.

Prebivalce Triera je policija pozvala, naj se izogibajo središču mesta. Hkrati so na kraj dogodka napotili več policistov in reševalnih vozil ter reševalni helikopter. Večji del središča mesta je policija tudi zaprla in pozneje sporočila, da po prijetju voznika ni več nevarnosti za prebivalce.

Za zdaj še ni znano, ali gre za teroristično dejanje, namerni napad ali nesrečo, je pa kasneje eden od predstavnikov sporočil, da je bil moški močno okajen in je kazal znake "duševne bolezni".

Župan Triera je prizorišče dogodka opisal kot "grozljivo". "Voznik je divje vozil po mestu ... Ravnokar sem se sprehodil čez središče in bilo je grozljivo. Na tleh je ležal voziček, deklica, ki je bila v njem, pa je mrtva," je dejal župan Wolfram Leibe na tiskovni konferenci.

Osumljenec je v območju za pešce vozil en kilometer, pri tem pa "po poti naključno gazil ljudi", preden ga je ustavilo policijsko vozilo, je sporočil predstavnik policije Karl-Peter Jochem.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vlada zgrožena

Nemška vlada je v odzivu sporočila, da je zaradi dogodka pretresena.

"To, kar se je zgodilo v Trieru, je pretresljivo," je na Twitterju zapisal tiskovni predstavnik vlade Steffen Seibert. "V mislih smo pri sorodnikih žrtev, pri številnih poškodovanih in pri vseh, ki ta trenutek pomagajo prizadetim."

Trier naj bi še danes obiskala ministrska predsednica nemške zvezne dežele Porenje - Pfalško Malu Dreyer, ki je v prvem odzivu na dogodek dejala, da je zgrožena.

Več podrobnosti o dogodku naj bi trierska policija sporočila na nocojšnji novinarski konferenci.

V Trieru moški zapeljal v množico