Okoliščine tragične nesreče, kako so se dečki znašli na tenkem ledu, še niso znane. (fotografija je simbolična) Foto: EPA
Okoliščine tragične nesreče, kako so se dečki znašli na tenkem ledu, še niso znane. (fotografija je simbolična) Foto: EPA

Vsi štirje dečki so imeli srčni zastoj, ko so jih potegnili iz jezera v parku Babbs Mill. Reševalcem je bilo sprva rečeno, da je bilo na ledu šest ljudi, zato se reševalna operacija nadaljuje.

Sprva so dečke, ki so padli v vodo, skušali rešiti mimoidoči in policisti, potem pa so prišli na pomoč posebej za vodno reševanje izurjeni gasilci.

Dečkom so takoj pomagali na kraju samem, potem pa jih, vsi štirje so bili v kritičnem stanju, odpeljali v dve bolnišnici v Birminghamu.

"Fante, stare 11, 10 in 8 let, so, potem ko so jih potegnili iz vode, odpeljali v bolnišnico. Na žalost jih niso mogli oživiti. Naše misli so v tem tragičnem času z družinami in prijatelji otrok. Nudili jim bomo strokovno pomoč, dokler bo treba. Četrti deček, star 6 let, ostaja v kritičnem stanju," so sporočili iz policije v West Middlandsu.

Reševanje je bilo zelo zahtevno tudi za reševalce, kot navaja Guardian, je vsaj en policist utrpel podhladitev. Iskalna operacija je trajala vso noč v zelo zahtevnih razmerah.

Šola v bližini parka je danes ostala zaprta.

Ker je pred nami zima, je potrebna velika previdnost pri drsanju na naravnih površinah.