Foto: EPA
Foto: EPA

Po navedbah majorških oblasti so v nesreči v lokalu Medusa Beach Club umrli en moški in tri ženske, ena od njih je bila zaposlena v lokalu. Služba za nujne primere je na družbenem omrežju X po nesreči zapisala, da je bilo stanje sedmih poškodovanih "zelo resno", devet pa jih je imelo "resne" poškodbe. Odpeljali so jih v različne bolnišnice v Palmi.

Vodja gasilcev v Palmi Eder Garcia je za lokalne medije povedal, da so bili med žrtvami večinoma tujci in turisti, je poročal El Pais. Pri smrtnih žrtvah gre po navedbah majorških oblasti za Senegalca, dve Nemki in Španko, ki je delala v lokalu.

Reševalne ekipe so okoli polnoči končevale reševalne akcije ter zavarovale območje, je za tamkajšnjo radijsko postajo povedal tiskovni predstavnik policije.

Prve klice na pomoč so prejeli okoli 20. ure, na kraj nesreče so reševalne službe poklicale tudi nekaj psihologov.

"Preiskave še potekajo, vendar vse kaže, da sta za nesrečo krivi zastarela konstrukcija in prevelika teža," je novinarjem povedal Eder Garcia, vodja gasilske službe v Palmi de Mallorci.

Vseh 16 poškodovanih je bilo nizozemskih turistov, je povedal tiskovni predstavnik mestnega sveta. Osem ljudi je še vedno v bolnišnici, vsi pa so zunaj smrtne nevarnosti, je povedal župan Palme de Mallorce.

Predsednik španske vlade Pedro Sanchez je dejal, da se je pogovoril z lokalnimi in regionalnimi oblastmi, ter dodal, da je vlada pripravljena pomagati "z vsemi potrebnimi sredstvi in enotami".

"Družinam umrlih izrekam sožalje, ranjenim pa želim čim hitrejše okrevanje," je dejal. Župan glavnega mesta Balearov Jaime Martinez je razglasil tridnevno žalovanje.

V zrušenju restavracije v Palmi de Mallorci umrli štirje ljudje