Foto: Reuters
Foto: Reuters

Tako Meidineger meni, da se učenci v osnovnih šolah ne bi smeli več učiti angleščine, temveč bi morali ta čas posvetiti izboljšanju znanja nemškega jezika in matematike, poroča Deutsche Welle. Meidinger je za nemško javno televizijo ARD v petek dejal, da osredinjenje na učenje angleščine pomeni napačno prioriteto. "Mislimo, da so ure angleščine pogrešljive in da bi se jih moralo nadomestiti z recimo urami branja," je dejal Meidinger. "Več pozornosti moramo nameniti osnovam: branju, pisanju, matematiki."

Meidinger se je s tem odzval na izide mednarodne primerjave, objavljene pretekli mesec. Izkazalo se je, da so nemški osnovnošolci prikazali slabše znanje kot veliko njihovih vrstnikov v drugih državah. Četrtina nemških četrtošolcev ne zna dobro brati, je med drugim pokazala izjava. Lanski test med četrtošolci je pokazal precejšen upad znanja matematike in nemščine.

Meidinger je ob tem dejal, da bi v nekaterih primerih učenje angleščine ostalo del predmetnika. A kot pravi, bi se osredinjenje na znanje nemščine namesto angleščine po njegovem mnenju zdelo pametna odločitev v šolah, kjer je od 70 do 90 odstotkov učencev priseljencev, ki "imajo komajda zadovoljivo znanje nemščine".