Ženska je bila s svojo družino nastanjena v eni od luksuznih safari hišk znotraj parka Thoiry, ki po navedbah na spletni strani ponujajo "edinstveno in intimno izkušnjo s pogledom na volkove iz dnevne sobe".

Zjutraj se je 36-letna mama odpravila na tek, a zašla na območje glavnega safarija znotraj ograde, ki je omejeno le na vozila.

Tam so jo napadli trije kanadski volkovi, pri čemer je utrpela ugrize v vrat, hrbet in nogo.

Generalno tožilstvo v Versaillesu je sporočilo, da "ni jasno, ali je napako naredila ženska ali pa je bila pot, ki jo je ubrala, nepravilno označena".

Vir, na katerega se sklicuje AFP, navaja, da je ženska najbrž "prečkala varnostni sistem, jarek in električno ograjo, ki živali ločuje od nastanitve".

Ženski so priskočili na pomoč zaposleni v parku po tem, ko so slišali njene krike, in jo prepeljali v bližnjo bolnišnico.

Instagram Parka Thoiry: "Kanadski volk je največji od vseh podvrst sivega volka. Njegova populacija predstavlja tudi največjo barvno raznolikost med vsemi volkovi. Pozimi imajo zaradi snega prednost svetlejši primerki, medtem ko je poleti narava bolj pogozdena, zato imajo takrat prednost temnejši primerki."

"Ameriška ograda" z volkovi, kojoti in medvedi

Okoli 40 kilometrov od Pariza oddaljeni Thoiry je eden od najbolj priljubljenih parkov z živalmi v Franciji.

V parku prosto živi okoli 800 živali, ki jih obiskovalci lahko varno opazujejo iz svojih vozil. Park ponuja tudi nastanitve nedaleč od "ameriške ograde" z medvedi, volkovi, kojoti in bizonom.

Upravniki parka vztrajajo, da oiskovalci razpolagajo z "vsemi informacijami" glede nevarnosti te ograde. "Dobijo načrt, imamo pa tudi animatorje, ki jih dodobra opozorijo o vseh nevarnostih," so povedali za časnik Le Parisien.