Sneg ovira promet v Italiji. Foto: EPA
Sneg ovira promet v Italiji. Foto: EPA

Zaradi močnega sneženja so ponovno težave na Južnem Tirolskem, sneg pa ovira tudi promet na več avtocestah v Lombardiji, Emiliji-Romanji in Piemontu.

Med mestoma Treviso in Castelfranco Veneto se je iztiril vlak, kar je močno ohromilo železniški promet v tem delu severovzhodne Italije.

V Benetkah se je voda davi dvignila na 113 centimetrov, zato je poplavilo nekaj ulic in trgov. O poplavah in plazovih poročajo tudi iz Ligurije, Toskane in Umbrije. V pokrajini Lucca so morali zaradi nevarnosti plazu izprazniti štiri hiše.

V Avstriji so težave predvsem na Južnem in Vzhodnem Tirolskem. Zaradi močnega sneženja so zaprli brennersko avtocesto in turistom na tamkajšnjih smučiščih svetovali previdnost na potovanju. Tistim v Pustriški dolini so celo svetovali, naj odhod preložijo na poznejši čas.

Ker je sneženje napovedano še ves konec tedna, napovedujejo težave tudi v nedeljo. Na južni strani Alp, kjer je ponoči zapadlo tudi do 70 centimetrov novega snega, opozarjajo na visoko nevarnost snežnih plazov.