22-letna študentka naj bi bila napadena na ulici, ker je nosila krilo (fotografija je simbolična). Foto: EPA
22-letna študentka naj bi bila napadena na ulici, ker je nosila krilo (fotografija je simbolična). Foto: EPA

Študentka pojasnjuje, da so jo na ulici ustavili trije moški in ji očitali, da nosi krilo. "Poglej to vlačugo v krilu," naj bi dejal eden izmed moških in jo tudi udaril v obraz, o čemer priča modrica na njenem očesu. Po dogodku so vsi trije zbežali. Ženska trdi, da je napad videlo vsaj ducat mimoidočih, a ni nihče posredoval, navaja BBC.

Francoska vlada obsodila incident
Francoska vlada je "zelo resen" incident označila kot nesprejemljivega. V sredo je Strasbourg obiskala tudi ministrica za mlade in enake možnosti Marlene Schiappa. "Žensko napadejo tisti, ki sovražijo ženske, ki so seksisti, nasilneži in ki ne upoštevajo nobenih civilizacijskih norm," je dejala Schiappa in pozvala, naj ljudje vsakršne tovrstne incidente nemudoma prijavijo policiji.

Napad tudi v Mulhousu
V sredo sta bili po poročanju BBC-ja napadeni tudi dve ženski v drugem mestu na vzhodu Francije Mulhousu, potem ko jima je neki moški dejal, da je njuno krilo "prekratko".

Odkar je bil leta 2018 sprejet zakon proti uličnemu nasilju oziroma nadlegovanju, so francoska sodišča izrekla 1.800 denarnih kazni oziroma glob.