Foto: EPA
Foto: EPA

Pozzolo je potrdil, da je pištola njegova, a zanikal, da bi bil on tisti, ki jo je sprožil.

Kljub temu je incident povzročil obilico razburjenja v Italiji, poroča Guardian.

31-letnik je zet zaposlenega pri državnem sekretarju za pravosodje Andrei Delmastru, ki je silvestroval s Pozzolom. Ta je nekaterim udeležencem zabave pokazal svojo pištolo, za katero ima dovoljenje, nato pa se je sprožil strel. Moški je bil lažje ranjen v nogo in so ga oskrbeli v bližnji bolnišnici.

Poslancu so po incidentu zasegli orožje v velikosti vžigalnika. Karabinjerjem je pojasnil, da je želel orožje zgolj pokazati nekaterim udeležencem silvestrovanja. Po incidentu so zaslišali več prič, ki so bile navzoče na zabavi. Silvestrovanja naj bi se udeležilo približno 30 ljudi.

Delmastro je za časopis Corriere della Sera povedal, da ni vedel, da ima njegov kolega na zabavi v žepu pištolo, in da je bil pred hišo, ko je odjeknil strel.

Incident preiskuje državno tožilstvo v mestu Biella v deželi Piemont. Po poročanju italijanskih medijev se je Pozzolo skliceval na poslansko imuniteto, da bi se izognil testom na ostanke streliva na obleki.

Vodja levosredinske opozicijske Demokratske stranke Elly Schlein je premierko Giorgio Meloni po incidentu pozvala k ukrepanju. "Ti nesposobneži ogrožajo varnost ljudi okoli sebe, kaj šele nacionalno varnost," je poudarila.

"Zakaj bi na novoletno zabavo v prisotnosti poslancev in članov vlade prinašali orožje," pa je vprašal nekdanji premier Matteo Renzi.

Meloni se na incident še ni odzvala. Je pa njena stranka v izjavi za javnost poudarila, da incident nima političnega pomena.

Posest strelnega orožja je v Italiji strogo urejena. Bratje Italije so sicer prejšnji mesec predlagali znižanje starostne meje za pridobitev dovoljenja za lovsko puško na 16 let.