Tiskovna predstavnica Bele hiše Karine Jean-Pierre je dejala, da bo zakon, poimenovan Povej delodajalcem, preprečil zlorabe sporazumov o zaupnosti, ki jih morajo zaposleni ali pogodbeni sodelavci pogosto podpisati kot pogoj za zaposlitev.

Novi zakon je spodbudilo gibanje Jaz tudi in velja za vse sporazume o zaupnosti, znane pod kratico NDA, ki so bili podpisani, preden je izbruhnil spor.

"Namesto da bi varovali poslovne skrivnosti, kot je bilo sprva predvideno, se sporazumi zlorabljajo za utišanje zaposlenih in prikrivanje resnih in sistemskih kršitev," je dejala demokratska senatorka iz New Yorka Kirsten Gillibrand, ki je bila ena od pobudnic zakona.

Zakon sicer ne bo vplival na sporazume, podpisane po sporu, ali v povezavi z drugimi obtožbami, kot je diskriminacija na podlagi rase ali vere.

Nekdanja voditeljica televizije Fox News Gretchen Carlson, ki je spolnega nadlegovanja obtožila zdaj že pokojnega glavnega izvršnega direktorja televizije Rogerja Ailesa, je pred sprejetjem zakona v kongresu povedala, kako ji je podpisana prepoved razkrivanja podatkov o spolnem odnosu preprečila, da bi povedala svojo zgodbo.

Sama od zakona ne bo imela koristi, vendar je za svoje trpljenje že dobila odškodnino 20 milijonov dolarjev.

Biden je že marca podpisal zakon, s katerim lahko žrtve spolnega nadlegovanja ali napada na delovnem mestu tožijo na sodišču, ne da bi morale najprej privoliti v arbitražo z delodajalcem.