Preiskujejo še 21 drugih ljudi, za katere sumijo, da so povezani z napadom, je danes sporočila tiskovna predstavnica tožilstva Nina Bussek.

Če bodo za osumljene odločili, da so krivi, jim grozi od deset let zapora.

Preiskava je sicer doslej potrdila, da je storilec v noči zločina napad izvedel sam, sta na današnji novinarski konferenci sporočila Bussek in višji policijski preiskovalec Michael Lohnegger.

Trije posamezniki so osumljeni, da so morilcu pomagali pri nakupu orožja. Štirje pa so osumljeni, da so ga spodbudili k izvedbi napada. Bussek je dejala, da so povezani s skrajno skupino Islamska država in terorističnimi omrežji. Moški, ki je osumljen, da je storilcu prodal orožje, trenutno ni v priporu, je še pojasnila.

Avstrijsko prestolnico je 2. novembra lani pretresel teroristični napad, ko je 20-letni islamski skrajnež Kujtim Fejzulai v strelskem pohodu ubil štiri ljudi in jih več kot 20 ranil, preden ga je ubila policija.

Po napadu je na dan prišlo, da je bil moški že kaznovan. Obveščevalci pa so vedeli, da se je na Dunaju srečal z islamisti iz Nemčije in Švice ter da je skušal na Slovaškem kupiti strelivo.