Deutsche Bahn kljub odpovedi stavke opozarja na mogoče motnje in zamude v železniškem prometu po vsej državi, saj da mora odpraviti številne spremembe, ki so nastale zaradi načrtovane stavke.

Stavka naj bi se po prvotnih načrtih začela v nedeljo ob 22. uri in končala v sredo opolnoči. Vendar pa sta strani na sodišču v Frankfurtu, na katero se je Deutsche Bahn obrnil z izredno pritožbo, danes naposled dosegli dogovor. Po navedbah sindikata EVG je železniški prevoznik privolil v zahteve po zvišanju plač najslabše plačanih delavcev.

Združenje EVG zastopa 230.000 delavcev v približno 50 prevoznih podjetjih, vključno z Deutsche Bahn. Sindikat je zahteval 12-odstotno povišanje plač v enem letu za delavce, ki jih zastopa, z minimalnim povišanjem v znesku 650 evrov na mesec.

Danes odpovedana stavka bi bila sicer že tretja večja stavka v prometu, ki jo je EVG sklical od začetka pogajanj konec februarja. Prva stavka, ki sta jo sklicala sindikata EVG in Verdi, je potekala 27. marca in ohromila večji del javnega potniškega prometa, tudi večino letališč. Druga stavka, ki je potekala 21. aprila, je trajala osem ur, vendar je prav tako povzročila številne odpovedi, zlasti v linijskem prometu.