Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

S. in J. Amerika - Arhiv

Ruski letali v Venezuelo pripeljali sto vojakov in 35 ton vojaške opreme

Na letališču v Caracasu sta v soboto pristali dve ruski vojaški letali, ki sta v državo pripeljali več deset vojakov in veliko količino vojaške opreme.

Trump: "Brez skrivnega sodelovanja. Brez oviranja. Popolna oprostitev."

Ameriški predsednik Donald Trump se je na objavo povzetka poročila o preiskavi ruskega vpletanja v ameriške predsedniške volitve odzval z besedami, da je popolnoma oproščen krivde.

Muellerjeva preiskava ni našla dovolj dokazov proti Trumpu

Posebni preiskovalec Robert Mueller je v svojem dolgo pričakovanem poročilu ugotovil, da ni dovolj dokazov, da je predvolilna kampanja Donalda Trumpa zavestno kovala zaroto z Rusi.

Mueller oddal težko pričakovano poročilo o ruskem sodelovanju v Trumpovi kampanji

Posebni preiskovalec Robert Mueller je po 22 mesecih preiskave oddal težko pričakovano poročilo o domnevnem skrivnem sodelovanju Rusije v predsedniški kampanji predsednika Donalda Trumpa. V sklopu preiskave je bilo obtoženih že šest Trumpovih sodelavcev.

Pompeo: Lahko da je Bog poslal Trumpa, da reši Izrael pred Iranom

Ameriški državni sekretar Mike Pompeo je dejal, da je "mogoče", da je predsednika Donalda Trumpa na Zemljo poslal Bog, da bi rešil Izrael pred Iranom.

Boeing naročnikom letal 737 varnostne instrumente prodajal posebej

Ameriški proizvajalec letal Boeing je naročnikom svojih novih potniških letal 737 max 8 in 9, ki so po nesreči v Etiopiji prizemljena po vsem svetu, varnostne instrumente prodajal posebej.

Venezuelske oblasti aretirale vodjo Guaidojevega kabineta Marrera

Pripadniki venezuelske tajne službe Sebin so v nočni akciji aretirali Roberta Marrera, vodjo kabineta samooklicanega začasnega predsednika Venezuele Juana Guaidoja.

Sodišče: Glifosat v herbicidu je prispeval k nastanku raka

Zvezna porota v San Franciscu je razsodila, da je eden najbolj razširjenih herbicidov podjetja Monsanto, ki vsebuje glifosat Roundup, "bistveno prispeval" k nastanku raka v grlu 70-letnega tožnika Edwina Hardemana.

ZDA: Priseljence, ki so prestali kazen, lahko kadar koli znova zaprejo za nedoločen čas

Ameriško vrhovno sodišče je potrdilo zakon, da ljudi brez državljanstva, ki so bili obsojeni za kaznivo dejanje, lahko tudi po prestani kazni kadar koli zaprejo za neomejen čas brez možnosti varščine, vse dokler jih ne izženejo iz ZDA.

Prijateljska Trump in Bolsonaro krepita vojaško in trgovinsko sodelovanje

Ameriški predsednik Donald Trump je v Beli hiši sprejel "tropskega Trumpa", brazilskega predsednika Jaira Bolsonara. Prijateljsko srečanje desnih populistov obeta utrditev sodelovanja dveh največjih gospodarstev na ameriški celini.

Nikaragva: Protestniki po lanskem nasilnem zatrtju znova na ulicah

V Nikaragvi se je prvič po prepovedi protestov novembra lani na ulicah prestolnice Managua zbrala skupina protestnikov. Policija je aretirala več kot sto ljudi.

Zid na ameriško-mehiški meji: zaostrena retorika, stara politika

Pred volitvami v ZDA ni nič bolje povzelo duha napovedanih politik zmagovalca Donalda Trumpa kot obljuba izgradnje zidu na meji z Mehiko. A zid oziroma ograjo s smrtonosnimi posledicami že 25 let gradijo tako republikanski kot demokratski predsedniki.

Senat zavrnil Trumpove namere o financiranju zidu na meji z Mehiko

Ameriški senat je pričakovano zavrnil razglasitev izrednih razmer, ki jih je zaradi financiranja mejnega zidu razglasil predsednik ZDA Donald Trump.

V predsedniško bitko se je vključil tudi Teksašan Beto O'Rourke

Nekdanji teksaški kongresnik, demokrat Beto O'Rourke, je po več mesecih ugibanj potrdil, da se podaja v boj za predsedniški stolček.

ZDA so se pridružile 50 državam, ki so prizemljile boeinge 737 max 8

ZDA so se pridružile okoli 50 državam in prizemljile vse modele letal boeing 737 max 8 in 9, potem ko je v nedeljo v nesreči letala tega tipa v Etiopiji umrlo vseh 157 ljudi.

Prva "žrtev" t. i. ruske preiskave v ZDA: Manafort obsojen skupno na 73 mesecev zapora

Nekdanji vodja predsedniške kampanje ameriškega predsednika Donalda Trumpa Paul Manafort je bil po obsodbi bančnih prevar in utaj zdaj obsojen še na 43 mesecev zapora zaradi obtožb, posredno povezanih z domnevnim ruskim vplivanjem na volitve v ZDA.

Brazilija: V strelskem pohodu na šoli ubitih najmanj 10 ljudi

Brazilijo pretresa smrtonosni napad dveh mladostnikov, ki sta oborožena in zakrita vdrla v prostore osnovne šole in ubila pet učencev in učitelja, nato pa posegla še po svojem življenju. Ranjenih je najmanj 17 ljudi.

Po letalski nesreči v Etiopiji preiskava usmerjena v varnostni sistem letala

Po nedeljski nesreči skoraj novega letala boeing 737 max 8 družbe Ethiopian Airlines se preiskava vse bolj usmerja na varnostni sistem, ki naj bi preprečil, da bi letalo izgubilo vzgon.

Pelosi: "Trump ni primeren za predsednika, a odpoklica ni vreden"

Po mnenju Nancy Pelosi, predsednice predstavniškega doma, Donald Trump ni primeren za predsednika ZDA, a kljub temu ne podpira njegovega odpoklica, "saj tega ni vreden".

Madurova vlada zaradi izpada elektrike uvaja preiskavo proti Guaidoju

Venezuelski državni tožilec Tarek Saab je vrhovno sodišče pozval k preiskavi samooklicanega začasnega predsednika Juana Guaidoja zaradi domnevne sabotaže električnega sistema v državi s pomočjo "ameriške tehnologije".

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...