Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

S. in J. Amerika - Arhiv

Trump zavrača sodelovanje z demokrati, če ga bodo preiskovali

Ameriški predsednik Donald Trump je odvihral s sestanka s kongresnimi demokrati glede investicij v infrastrukturo in naznanil pred novinarji, da z demokrati ne bo več sodeloval o ničemer, dokler ga ne bodo nehali preiskovati.

Protesti v ZDA: To je začetek vojne Trumpa proti ženskam

Več tisoč ljudi se je udeležilo protestov po ZDA proti novo sprejetim predlogom zakona o prepovedi splava po srčnem utripu zarodka. V Alabami zdravnikom, ki bi opravili postopek, celo grozi 99 let zapora.

Ustanovitelj Huaweia: ZDA podcenjujejo moč podjetja

Ren Žengfej, ustanovitelj kitajskega tehnološkega podjetja Huawei, je izjavil, da ZDA podcenjujejo moč podjetja in da bo spor z Američani "v želji po osvojitvi vrha sveta neizogiben".

Enajst mrtvih v strelskem pokolu v brazilskem baru

V Braziliji se je zgodil pokol, v katerem je umrlo najmanj 11 ljudi: sedem zamaskiranih moških je v nedeljo popoldne vstopilo v neki bar v Belemu na severu države in v strelskem pokolu ubilo šest žensk in pet moških, še ena oseba je huje ranjena.

Trump za splav v primeru posilstva, incesta ali zaščite življenja nosečnice

Ameriški predsednik Donald Trump se je oglasil po sprejetju ostre zakonodaje proti splavu v Alabami in Misuriju. Dejal je, da splav podpira v primerih posilstva, incesta in nevarnosti za življenje nosečnice.

Boeing priznal napako na simulatorjih za letalo 737 max

Ameriški proizvajalec letal Boeing je priznal, da so morali na simulatorjih za trening pilotov letal boeing 737 max odpraviti napake v programski opremi.

Misuri sledi Alabami pri omejevanju pravice do splava

Ameriška zvezna država Misuri je dva dni po Alabami sprejela enak zakon o omejevanju pravice žensk do splava. Tudi novi zakon prepoveduje splav po osmem tednu nosečnosti, edina izjema pa je ogroženost življenja nosečnice.

Nekdanji agent Cie zaradi izdaje Kitajski v zapor za 20 let

ZDA so zaradi vohunjenja za Kitajsko na 20 let zapora obsodile nekdanjega agenta ameriške obveščevalne službe Cia Kevina Malloryja, ki je leta 2017 kitajskim obveščevalcem za 25.000 evrov predal zaupne informacije.

ZDA ukinile carine na uvoz kanadskega jekla in aluminija

ZDA so s Kanado dosegle dogovor o ukinitvi carin na uvoz jekla in aluminija, kar bi lahko vodilo v sprejetje novega severnoameriškega trgovinskega dogovora.

Pentagon je hotel talibanom povrniti potne stroške

Trumpova administracija je hotela talibanom, ki so se udeležili nedavnih mirovnih pogajanj, povrniti potne stroške, navajajo kongresni viri.

Bolsonaro študente na protestih odpravil kot "idiote"

V Braziliji se je na največjih študentskih protestih do zdaj zbralo več deset tisoč študentov in učiteljev, ki so izrazili svoje nasprotovanje ostrim rezom v izobraževanje, ki jih je uvedla administracija predsednika Jaira Bolsonara.

Trump razglasil izredne razmere zaradi tujih telekomunikacijskih groženj

Ameriški predsednik Donald Trump je razglasil izredne razmere za zaščito ameriških računalniških omrežij pred "tujimi nasprotniki". Kitajski telekomunikacijski velikan Huawei je njegovo odločil označil za "nespametno".

"Vem, kako se lotiti Trumpa" - kandidiral bo tudi Bill de Blasio

"Predsednika Donalda Trumpa je treba ustaviti. Sem Newyorčan in že dolgo vem, da Trump ustrahuje. Vem, kako ga ustaviti." S temi besedami je vstop v predsedniško tekmo napovedal newyorški župan Bill de Blasio.

V Alabami prepoved splava tudi v primeru posilstva ali incesta

V ameriški zvezni državi Alabama so sprejeli zakon o praktično popolni prepovedi splava, ki ni dovoljen niti v primeru posilstva ali incesta. Gre za najstrožji zakon proti splavu v ZDA.

San Francisco: Prepoved tehnologij za prepoznavanje obraza

Policisti v San Franciscu ne bodo smeli več uporabljati sodobnih tehnologij za prepoznavanje obraza pri raziskovanju zločinov ali nadzoru. San Francisco je prvo ameriško mesto s takšno prepovedjo.

Na Aljaski v trčenju dveh hidroplanov umrlo pet turistov

Na Aljaski sta v ponedeljek v zraku trčila dva hidroplana. Umrlo je pet ljudi, eno osebo še pogrešajo. Na letalih so bili potniki z ladij za križarjenje, ki so bili na ogledu znamenitosti.

Največji poraz za Monsanto: paru z rakom mora plačati 2 milijardi dolarjev

Porota v Kaliforniji je razsodila, da mora ameriški proizvajalec semen in herbicidov Monsanto plačati več kot 2 milijardi dolarjev paru, ki trdi, da je herbicid Roundup odgovoren, da sta oba zbolela za rakom.

Trump pohvalil Orbana: Zavaroval si svojo državo

Ameriški predsednik Donald Trump je v Ovalni pisarni Bele hiše sprejel madžarskega premierja Viktorja Orbana in ga pohvalil, ker je zavaroval državo (Madžarsko) pred priseljenci.

V Georgii proti zakonu proti splavu s pobudo spolne abstinence

Ameriško zvezno državo Georgia pretresa nov zakon, ki močno omejuje splav. Igralka in aktivistka Alyssa Milano pa je povzročila kar nekaj razburjenja, ko je pozvala ženske k protestni spolni abstinenci, dokler zakona ne odpravijo.

Kuba zaradi pomanjkanja omejila prodajo določenih izdelkov

Kuba je sporočila, da omejuje prodajo določenih prehrambnih in higienskih izdelkov zaradi pomanjkanja, za katero delno krivi zaostrovanje ameriške trgovinske zapore države.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...