Donald Trump je že glasoval na predsedniških volitvah, povedal je, da zase. Foto: Reuters
Donald Trump je že glasoval na predsedniških volitvah, povedal je, da zase. Foto: Reuters
Janša se je na objavo Američana odzval z več tviti. Foto: MMC RTV SLO
Janša se je na objavo Američana odzval z več tviti. Foto: MMC RTV SLO

Carpenter, sicer član Atlantskega sveta, ki vodi Bidnov center za diplomacijo in globalno povezovanje na Univerzi v Pensilvaniji, se je z objavo odzval na podporo Donaldu Trumpu, ki jo je na družbenem omrežju Twitter izrazil Janša.

Američan je v svoji objavi zapisal, da so Janšo, ki podpira Trumpa, v preteklosti obtožili korupcije, je za TV Slovenija poročal dopisnik RTV Slovenija iz ZDA Andrej Stopar.

"Ne skrbite, slovenski prijatelji, čez enajst dni se bomo znebili demagoškega populizma," je zapisal Carpenter. Janševo podporo Trumpu je označil z izrazom, ki ga je zapisal v slovenskem jeziku: "sramota".

Janša: "Brutalno lažete"

Slovenski premier se je odzval na Carpenterjev tvit z več objavami. Zapisal je, da bodo vsi, ki so zunaj ZDA, spoštovali odločitev ameriških volivcev, hkrati pa upa, da jo bo spoštoval tudi Carpenter.

Poleg tega je zapisal, da je bil po krivici obsojen korupcije in trikrat poslan v zapor, a so sodišča vse obtožbe ovrgla. Carpenterja je med drugim obtožil, da "brutalno laže".

Sorodna novica Janša v ameriški predsedniški tekmi podprl Donalda Trumpa

Trumpova predsedniška kampanja se mednarodnim temam izogiba

Kot je še poročal Stopar, dajejo napovedi izidov ameriških predsedniških volitev trenutno prednost Bidnu, v ospredju predvolilnih debat v ZDA pa je tema pandemija koronavirusne bolezni 19.

"V Bidnovem taboru napovedujejo vračanje ZDA na multilateralno sceno," opaža Stopar.

Trump predčasno glasoval na Floridi

Predsednik Trump je v skladu z napovedmi predčasno glasoval na ameriških volitvah v West Palm Beachu na Floridi blizu svojega posestva Mar-a-Lago, poroča STA. Prva dama Melania ga ni spremljala, na poti do volišča pa ga je ob cesti pozdravila zbrana množica.

"Glasoval sem za tipa z imenom Trump," je dejal nasmejan po odhodu z volišča. Na Twitterju pa je z velikimi črkami zapisal, da je ravnokar volil.

Do zdaj je na volitvah, ki bodo 3. novembra, sicer predčasno glasovalo že skoraj 55 milijonov Američanov.

Bidnov svetovalec komentiral Janšev tvit