Herschel Walker je kandidat republikancev za ameriški senat. Foto: Reuters
Herschel Walker je kandidat republikancev za ameriški senat. Foto: Reuters

Walker velja za odločnega nasprotnika umetne prekinitve nosečnosti, zdaj pa je na dan prišlo, da je pred leti domnevno plačal za splav eni od svojih ljubimk.

Vodja senatne manjšine, republikanec Mitch McConnell je pred meseci opozoril, da lahko njegova stranka izgubi tekmo za senat zaradi klavrnih kandidatov, ki se jim je uspelo prebiti skozi proces strankarskih volitev. Nekdanji profesionalni igralec ameriškega nogometa, ki uživa trdno podporo nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa, predstavlja utelešenje tega opozorila.

Walker je temnopolt, tako kot njegov nasprotnik in zdajšnji demokratski senator Raphael Warnock, ki mu je v sicer konservativni južnjaški državi uspelo zmagati na nadomestnih volitvah leta 2021.

V procesu republikanskih strankarskih volitev je Trump podprl senatno kandidaturo Walkerja, kar se je do zdaj izkazalo za napako, saj se v povezavi z njim nizajo škandali.

Najnovejše razkritje toliko bolj bode v oči, ker Walker deklarativno nasprotuje vsem izjemam za splav, tudi v primeru posilstva, incesta in ogroženosti življenja nosečnice.

Trump je podprl kandidaturo Walkerja. Foto: Reuters
Trump je podprl kandidaturo Walkerja. Foto: Reuters

Ženska postavila Walkerja na laž

Za zdaj še neimenovana ženska je povedala, da sta imela z Walkerjem leta 2009 razmerje, ko pa je zanosila, ji je domnevno poslal denar za splav. Walker je to odločno zanikal kot laž, vendar pa mu težavo predstavlja dejstvo, da je ta ženska ohranila kopijo čeka za 700 dolarjev, ki ji ga je poslal, in voščilnico za hitro okrevanje po splavu.

Walker se je med intervjujem na republikancem naklonjeni televiziji Fox News zagovarjal s tem, da je pač izjemno radodaren človek. A je ženska kot dokaz predložila tudi račun za ta medicinski poseg. Na vprašanje, zakaj je vse to objavila šele zdaj, je odgovorila, da jo je podžgalo njegovo glasno nasprotovanje pravici do splava v času kampanje.

Walker je dvakrat poročen in ima štiri otroke s štirimi ženskami. Pred začetkom kampanje je lagal svojemu volilnemu štabu in skušal prikriti očetovstvo dveh otrok.

S kritikami na račun očeta se je oglasil eden od njegovih sinov, sicer konservativni aktivist Christian Walker, ki je očeta obtožil laganja v času kampanje.