Območje okoli kompleksa Jacksonville Landing je zavarovala policija. Foto: Reuters
Območje okoli kompleksa Jacksonville Landing je zavarovala policija. Foto: Reuters
Med tekmovanjem v videoigrah 24-letnik ustrelil dva človeka

Kot je sporočil šerif Mike Williams, je bil napadalec David Katz, 24-letni moški iz Baltimora v Marylandu, ki se je nato na prizorišču ustrelil. Policija ne išče drugih osumljencev. Streljal je na turnirju v videoigrah, ki je potekal v Jacksonville Landingu, velikem nakupovalnem in zabaviščnem kompleksu.

Kot piše BBC, je Katz streljal s pištolo. Ameriški mediji poročajo, da je bila vzrok napada jeza zaradi poraza na tekmovanju, česar pa policija ni potrdila. Napadalec je bil sicer udeleženec turnirja v središču največjega mesta na Floridi.

Igrali so videoigro ameriškega nogometa Madden NFL 19, v neposrednem prenosu turnirja pa je bilo slišati več strelov. Devet ljudi ima strelske rane, a so vsi v stabilnem stanju. Dve osebi sta bili poškodovani v kaosu, ki je nastal ob napadu.

Policija potrdila, da je bil napadalec sam
Policija je ljudi, ki so, potem ko je Katz začel streljati, poiskali zatočišča, pozvala, naj ostanejo mirni, dokler specialne enote ne preverijo območja za morebitne osumljence, nato pa je potrdila, da je bil napadalec en sam.

EA Sports, družba, ki izdaja igro Madden in je tudi odobrila tekmovanje, je za BBC sporočila, da je "pretresena zaradi grozljivega dogodka, nesmiselnega nasilja, ki ga močno obsoja", obenem je izrekla sožalje družinam žrtev.

Gre za novo množično streljanje na Floridi v zadnjih letih. Med drugim je pred dvema letoma v gejevskem nočnem klubu Pulse v Orlandu napadalec ubil 49 ljudi, na srednji šoli v Parklandu pa je letos februarja umrlo 17 ljudi.

Med tekmovanjem v videoigrah 24-letnik ustrelil dva človeka