Policija je sporočila, da njeni pripadniki niso uporabili strelnega orožja. Foto: Reuters
Policija je sporočila, da njeni pripadniki niso uporabili strelnega orožja. Foto: Reuters

Tamkajšnje oblasti so potrdile, da je umrlo sedem ljudi, vključno z napadalcem.

Po navedbah policije je uslužbenec Walmarta v trgovini, polni ljudi, v mestu Chesapeake ustrelil šest ljudi, preden je ubil še sebe, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kot je na novinarski konferenci povedal vodja policije Mark Solesky, naj bi strelec umrl zaradi "strelne rane, ki si jo je sam povzročil". Nagib za streljanje za zdaj ni znan.

V bolnišnici se zdravijo štirje ljudje. Podatki o njihovem zdravstvenem stanju niso znani, je še dejal Solesky. Mediji so pred tem poročali o petih hospitaliziranih.

Napadalec naj bi po poročanju medijev streljal na druge zaposlene v sobi za odmor, vendar pa je Solesky dejal, da tega ne more potrditi.

Policisti so na kraj dogajanja prispeli v dveh minutah in dve minuti pozneje vstopili v Walmart, je še dejal vodja policije.

Policisti ob posredovanju domnevno sploh niso uporabili strelnega orožja.

Iz trgovske verige Walmart so sporočili, da so pretreseni zaradi tragičnega dogodka.

Do streljanja je prišlo manj kot dva dni pred zahvalnim dnem, ki ga bodo v četrtek praznovali po vseh ZDA. Senatorka iz Virginije Louise Lucas je dejala, da je "popolnoma zlomljena" zaradi "zadnjega množičnega streljanja v Ameriki". "Ne bom se ustavila, dokler ne najdemo rešitve za končanje te epidemije nasilja z orožjem v naši državi," je zapisala na Twitterju.

Streljanje je obsodil tudi ameriški predsednik Joe Biden, ki ga je označil kot "še eno grozljivo in nesmiselno dejanje nasilja". "Zdaj je še več družin, ki poznajo najhujšo izgubo in bolečino, ki si ju lahko zamislite," je dejal.

Torkov večerni napad se je zgodil po tem, ko je v soboto napadalec streljal v nočnem gejevskem klubu v ameriški zvezni državi Kolorado in pri tem ubil pet ljudi, še 17 pa jih je ranil.

ZDA pretresa nov krvav strelski pokol, tokrat v Virginiji