Guverner Marylanda Larry Hogan je v petek sporočil, da so sprožili iskalno akcijo za 40-letno Maeve Townsend in njenim osemletnim sinom Gideonom, ki ju je s kanujem odneslo v Atlantik.

Hogan je dejal, da sta šla mati in sin s kanujem v četrtek veslat v zaliv Chesapeake, a se nista vrnila. Gasilci so prejeli klic, da je kanu odneslo na odprto morje in takoj sprožili reševalno akcijo, vendar so do večera našli le kanu in veslo.

Sorodna novica Prekletstvo rodbine Kennedy se nadaljuje: umrla 22-letna vnukinja RFK-ja

Iskanje se je brez uspeha nadaljevalo tudi v petek, nato pa so ga prekinili. V 26 urah je obalna straža prečesala 5887 kilometrov po zraku, morju in kopnem.

"Kljub junaškim prizadevanjem obalne straže in lokalnih oblasti je bilo zdaj sklenjeno, da se iskanje prekine," je na Facebooku sporočil soprog Townsendove David McKean. "Iskanje, ki se je začelo včeraj popoldne, je trajalo celo noč in se nadaljevalo danes. Zdaj je spet temno. Minilo je več kot 24 ur, verjetnosti, da sta preživela, pa izjemno majhne. Jasno je, da sta Maeve in Gideon preminila."

Hogan je že izrazil iskreno sožalje nekdanji podguvernerki Marylanda Kathleen Kennedy Townsend, mami Maeve Townsend.

Reševala sta žogo

Do nesreče je prišlo prav na posesti nekdanje podguvernerke, kjer se je družina, ki je sicer doma v Washingtonu, odločila preživeti karanteno zaradi koronavirusa.

Kot je v svojem zapisu pojasnil McKean, sta se njegova žena in sin igrala z žogo ob zalivu, ko je eden od njiju žogo brcnil v morje. Da bi jo rešila, sta se ponjo napotila s kanujem, a sta ju veter in plima potisnila na odprto.

Sorodna novica Prekletstvo rodbine Kennedy

Očividec ju je opazil pol ure kasneje in poklical policijo, a je bilo to zadnjič, ko so ju videli, vse, kar so našli nekaj ur kasneje, pa je bil na glavo obrnjen kanu, za mamo in sinom pa nobenega sledu. Zakonca imata še dva otroka.

Po smrti 22-letne vnukinje

Do nove tragedije prihaja manj kot leto dni po smrti 22-letne Saoirse Kennedy-Hill, edinke Courtney Kennedy in Paula Hilla.

Tudi Saoirse je bila vnukinja Roberta Kennedyja, za dekle pa je bil avgusta usoden prevelik odmerek mamil, ki ga je vzela na družinskem posestvu v Hyannis Portu v Massachusettsu, domovanju Saoirsejine 91-letne babice Ethel, RFK-jeve vdove.

Robert Kennedy, nekdanji pravosodni minister ZDA, je bil brat predsednika ZDA Johna F. Kennedyja, ki je bil ubit v atentatu leta 1963. Robert Kennedy je bil ubit le pet let kasneje v Kaliforniji, ko se je potegoval za predsedniško nominacijo demokratske stranke.

Rodbino Kennedy je v teh letih doletelo toliko nesreč in tragedij, da mnogi verjamejo, da je družina prekleta.