Foto: Reuters
Foto: Reuters

Posnetek moškega, ki kroži po tej spletni platformi že nekaj dni, izvira iz Facebooka, uporabniki pa so ga delili tudi na Twitterju in Instagramu, poroča BBC.

TikTok je izjemno priljubljen med otroki in številnim je povzročil velike travme. Iz aplikacije so sporočili, da bodo zablokirali uporabniške račune, ki vztrajno nalagajo omenjeni posnetek.

"Naši sistemi samodejno zaznavajo in označujejo z rdečo te posnetke, ker kršijo našo politiko proti vsebini, ki prikazuje, poveličuje, hvali ali promovira samomor," je povedal predstavnik TikToka.

S Facebooka so medtem sporočili, da so izvirni posnetek z njihove strani umaknili že prejšnji mesec, še isti dan, ko je samomorilec svoje dejanje prenašal, s posebno tehnologijo pa so v teh dneh umaknili tudi vse kopije.

Odkar je Facebook leta 2015 postregel z aplikacijo Facebook Live, je prek nje že več ljudi predvajalo v živo svoj samomor. Facebook, ki je tudi lastnik Instagrama, je deležen ostrih kritik, da na svoji platformi objavljajo senzacionalne vsebine, ki prikazujejo samopoškodovanje in samomor.